Pankejki na budowanie miesni [Fit przepisy]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Składniki na 1 porcję:

  • ¼ batata, upieczonego
  • 2 jajka
  • 170 ml mleka z migdałów 
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 1 łyżka kakao
  • ¼ łyżeczki sody oczyszcz.
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Garść borówek
  • Garść orzechów włoskich
  • 1 łyżka masła orzechowego 

Sposób:

W dużej misce ugnieć na miazgę upieczonego batata  i jajka. Dodaj mleko migdałowe, mąkę, kakao i sodę oczyszczoną. Wszystko dobrze wymieszaj. Mąka migdałowa jest bogata  w zdrowe tłuszcze, a kakao zapewni dostawę epikate- chiny, z którą mięśnie rosną, aż miło.

REKLAMA

Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj łyżkę mąki i dobrze wymieszaj. Rozgrzej teflonową patelnię z odrobiną tłuszczu. Nałóż porcję ciasta i smaż, aż po- jawią się bąbelki. Obróć  i podsmażaj na złoty kolor  z obu stron. Powtarzaj smażenie, aż zbudujesz stosik.

Teraz posyp go cynamonem, borówkami (przyspieszają regenerację mięśni), pokruszonymi orzechami włoskimi i polej sosem – po prostu dodaj kilka kropel gorącej wody  do masła orzechowego.

Twoje modyfikacje

1. Ten stosik pankejków ma ok. 36 g białka. Zamiast masła orzechowego użyj skyru i zdobądź kolejne gramy.

2. Przed Tobą ciężki poranny trening? Zamień batata i połowę mąki na dojrzałego banana z szybko działającymi węglami.

3. Chcesz szybszych efektów? Wmieszaj do ciasta miarkę odżywki białkowej, której aminokwasy wspierają wzrost mięśni.

żródło:

Zostaw komentarz